Search
Close this search box.
  1. Fotografie en Print
  2. 3d printer

Top 10 beste 3d printers | Beste 3d printers van 2024

Laatst bijgewerkt: 19 jul. 2023

Het aanschaffen van een 3d printer brengt veel voordelen met zich mee. Aandacht! Ben je op zoek naar een 3d printer die past bij jouw wensen en behoeften? Dan ben je hier op de juiste plek. In deze artikel zullen wij de beste 10 3d printer aan jou presenteren met een specifieke beschrijving. Van elke 3d printer wordt er gelet op de wensen van jou, waardoor je gemakkelijk een printer kan uitkiezen, die specifiek is afgesteld op jouw behoeften. Bovendien leer je wat de voordelen van 3d printen zijn. Lees snel verder voor de top 10 3d printer.

Wij hebben recent uitvoerig onderzoek gedaan naar verschillende 3d printers. We hebben ze beoordeeld op kwaliteit, de prijs en ervaringen van andere gebruikers. Na onze vergelijking hebben we een top 10 van de beste 3d printers voor jou samengesteld. Deze lees je hieronder. 

Top 10 beste 3d printers

1. 3D Printer Bundel FlashForge Adventurer

De bundel bestaat uit de Adventurer 4 3D Printer, een spool PLA materiaal, een set nozzle’s en nozzles reinigingsset, een schroevendraaier, een zakje met onderdelen en een stappenplan. De Adventurer 4 3D printer is een intuïtieve, krachtige en solide printer. Het is een plug-and-play model dat je direct aan de computer koppelt, waardoor je direct aan de slag kunt. Het is een veelzijdige printer met een print volume van 150x150x150 mm en een hoge precisie van ± 0.1 mm. De 3D Printer bundel wordt geleverd met een spool PLA materiaal met een diameter van 1.75 mm. PLA is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal dat gemakkelijk te verwerken is. Daarnaast biedt de bundel ook een set van 3 nozzles, waarmee je het materiaal kunt verwerken. De set wordt geleverd met een schroevendraaier, wat het wisselen van nozzles vereenvoudigt. Ook wordt er een zakje met onderdelen meegeleverd en een stappenplan om je op weg te helpen.

2. 3D Printer Bundel FlashForge Adventurer 3 Pro

In deze bundel vind je de FlashForge Adventurer 3 Pro 3D printer, een 1Kg PLA filament en de Magigoo Pro Adhesive. De FlashForge Adventurer 3 Pro is een compacte 3D printer die ideaal is voor starters. Hij is makkelijk te bedienen en heeft een eenvoudig bedieningspaneel. Ook heeft de printer een nauwkeurigheid van 0.05 mm en een printvolume van 150 x 150 x 150 mm. Daarnaast is er ook 1Kg PLA filament in de bundel inbegrepen. PLA is een veelgebruikt en goedkoop materiaal dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Met de Magigoo Pro Adhesive heb je geen last meer van warping, waardoor jouw prints op het bed blijven plakken. De Magigoo Pro Adhesive is geoptimaliseerd voor de FlashForge Adventurer 3 Pro. Met deze bundel heb je alles wat je nodig hebt om te starten met 3D printen.

3. 3D&Print 3D-Printer

Het 3D&Print® 3D-Printer Starterspakket Model X1 bevat een 3D-printer, een PLA filament, een SD-kaart met vooraf geïnstalleerde 3D-modellen, een spanningsadapter, een USB-kabel, een bedlevelingswerktuig, een modellenset en een handleiding. Dit alles maakt het de perfecte printer voor beginners en kinderen. Met de software kun je eenvoudig bestanden uploaden en de printer regelen. Het printerbed is gemaakt van aluminium en is eenvoudig te nivelleren met de meegeleverde bedlevelingswerktuig. De printer heeft een printvolume van 200 x 200 x 200 mm en een hoge precisie. Ook is hij voorzien van een automatisch bed nivel systeem, waardoor het nivelleren van de constructie makkelijk wordt gemaakt. De 3D&Print® 3D-Printer Starterspakket Model X1 is de perfecte printer voor beginners en kinderen. Met deze printer kun je de tofste PLA 3D creaties maken met hoge precisie. Het starterspakket bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen met 3D printen. Vanaf nu ben je helemaal klaar om je eigen 3D wereld te creëren.

4. Bresser 3D Printer

De Bresser Raptor 3D printer is een krachtig en eenvoudig te bedienen 3D printing systeem. De flexibiliteit van het magnetische platform en de automatische nivellering verminderen het risico op fouten tijdens het printproces aanzienlijk. De printer heeft een ingebouwde LED-verlichting, zodat je het printproces zelfs in de avonduren kunt volgen. Met de gratis app kunt u direct vanaf uw smartphone of tablet printen. U hoeft alleen maar de printer aan te sluiten, en u bent klaar om te printen. Kortom, de Bresser Raptor 3D printer is een geweldige oplossing voor mensen die willen beginnen met 3D printen of hun eerste ervaringen in 3D printen willen opdoen.

5. Creality 3D Ender-3 v2 3D printer

De Creality Ender 3 V2 heeft een stappenmotor die aangedreven wordt door een stevige 48 Ncm motor. Hierdoor kun je hoge kwaliteit prints maken met een haarscherpe precisie. Je kunt de hoogte aanpassen door middel van de nieuwe V-slots met een duidelijke scala, waardoor je de bediening heel eenvoudig kunt uitvoeren. De Ender 3 V2 is een volledig gesloten printer, wat betekent dat het meer stil en veilig is. Het heeft ook een verbeterd bedieningsscherm met een intuïtieve interface. Met de knoppen kun je nu vrijwel alle instellingen op het scherm aanpassen. De Creality Ender 3 V2 is compatibel met vele verschillende bestandsformaten, waaronder stl, obj en g-code. Ook is het mogelijk om de printer via een USB-kabel of SD-kaart aan te sturen. Verder wordt de Creality Ender 3 V2 geleverd met een filament-sensor waarmee je de filament-status kunt controleren. Zo kun je altijd zeker weten dat je prints perfect worden gemaakt.

Nummers 6 t/m 10 beste 3d printers

Tot zover onze top 5 van de beste 3d printers die je op de markt vindt. Nu heb je al een beetje een idee gekregen waar je op kan letten en welke informatie we verstrekken die je moet weten voor je een aankoop doet.
Om de top 10 beste 3d printers compleet te maken volgen nu de nummers 6 t/m 10. Je kan rustig verder lezen of meteen doorklikken naar een van de volgende nummers.

6. 3D&Print 3D-Printer Easythreed Nano
7. Bresser 3D Printer REX
8. Creality Ender 3 3D Printer
9. Creality Ender 3 V2 Neo
10. Creality Ender-3 PRO 3D Printer

6. 3D&Print 3D-Printer Easythreed Nano

Met de 3D&Print® 3D-Printer Easythreed Nano 3D Printing Starterspakket voor Beginners en Kinderen Incl. PLA Filament Mini heeft u alles wat u nodig heeft om met 3D-printen te beginnen. Dit pakket bevat de Easythreed Nano 3D-printer, PLA-filament, USB-kabel, stukken bouwmateriaal en een gebruikershandleiding. De Easythreed Nano 3D-printer is een kleine en draagbare 3D-printer die geschikt is voor beginners en kinderen. De printer is energiezuinig en heeft een laag geluidsniveau, wat betekent dat u geconcentreerd kunt blijven tijdens het 3D-printen. De printer is gemakkelijk te installeren, te bedienen en te onderhouden. Bovendien is de Easythreed Nano 3D-printer compatibel met veel 3D-modellen en 3D-filamenten. Met dit pakket heeft u alles wat u nodig heeft om met 3D-printen te beginnen. Download eenvoudig een 3D model, installeer het 3D filament en druk op de afdrukknop, de fascinerende modellen verschijnen voor uw ogen. De 3D&Print® 3D-Printer Easythreed Nano 3D Printing Starterspakket voor Beginners en Kinderen Incl. PLA Filament Mini maakt 3D-printen gemakkelijk, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen.

7. Bresser 3D Printer REX

De Bresser 3D Printer REX is een gebruiksvriendelijke 3D-printer met een bouwvolume van 15x15x15 cm. Het flexibele printplatform en het kijkvenster aan de drie zijden van de machine maken het 3D-printen eenvoudig en ergonomisch. Er worden verschillende besturingsmogelijkheden ondersteund, waaronder WIFI, cloudfunctie en USB-verbindingen met eindapparaten. Met de geïntegreerde camera en de APP kunt u de afdruk op afstand controleren. Daarnaast wordt een EPA-filter geleverd voor schone lucht in de printeromgeving. De REX is een betrouwbare 3D-printer met een grote printcapaciteit die zowel voor thuis als op kantoor geschikt is.

8. Creality Ender 3 3D Printer

Verder beschikt de Creality 3D Ender 3 ook over een resume print functie. Deze functie zorgt ervoor dat je op elk moment een print kan pauzeren en op een later tijdstip hervatten. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je print uitvalt als er bijvoorbeeld stroomuitval is. Ook is de Ender 3 voorzien van een Power Panic-funktie die de printer uitschakelt wanneer er een storing in de stroomkabels optreedt. Deze printer is uitgerust met een 220 x 220 x 250 mm afdrukbereik. De afdrukbereik maakt het gemakkelijk om grote prints te maken. Hij heeft ook een hoge precisie van +/- 0,1 mm en een maximaal printvolume van 22,3 cm³. De Ender 3 3D-printer is een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren 3D-printliefhebbers.

9. Creality Ender 3 V2 Neo

De Ender 3 V2 Neo is uitgerust met een verbeterde printkop met een meer precieze verdeling van het materiaal. Dit zorgt voor meer precisie, een betere afwerking en een snellere print. Daarnaast is de printer uitgerust met een extra stille printing motor, waardoor het geluidsniveau aanzienlijk wordt verminderd en het bedieningsgemak wordt verhoogd. De Ender 3 V2 Neo is ook uitgerust met een dubbele Y-as, waardoor de stabiliteit en precisie van het printresultaat wordt verhoogd. Daarnaast heeft de Ender 3 V2 Neo een volledig gesloten kast, waardoor de printer stofbestendig is en de kans op storingen aanzienlijk wordt verminderd. De printer kan worden bediend met een afstandsbediening die eenvoudig op afstand kan worden bediend. De Ender 3 V2 Neo is ook uitgerust met een lcd-scherm waarop alle instellingen en printdetails kunnen worden bekeken. U kunt ook een live voorbeeld van de print bekijken om de kwaliteit te controleren. De Ender 3 V2 Neo biedt ook een veelzijdigheid aan materialen die kunnen worden gebruikt, waaronder PLA, ABS, PETG, TPU, Carbon Fiber en meer. Deze 3D-printer is de perfecte keuze voor zowel professionals als hobbyisten.

10. Creality Ender-3 PRO 3D Printer

De Ender 3 PRO is uitgerust met een volledig aluminium frame dat sterk en stevig is. Het stille mainboard is uitgerust met een TMC2208-driver waardoor het geluid bij het printen sterk wordt verminderd. De printer is voorzien van een dubbele Y-as, waardoor de stabiliteit van de prints wordt verbeterd en het mogelijk is om te printen met hogere snelheden. Het magnetische bed is gemaakt van geanodiseerd aluminium en is uitgerust met een verwarmingsplaat. Het is voorzien van een temperatuurgevoelige coating waardoor uw prints gemakkelijk van het bed kunnen worden verwijderd. Voor het beste uit de Ender 3 PRO te halen is de printer voorzien van een gespecialiseerde slicer-software waarmee u kunt genieten van eenvoudig bedienbare, intuïtieve instellingen. Deze software is eenvoudig te bedienen en biedt een aantal handige functies zoals het kiezen van het printmateriaal, de afgeleide zijdelingse instellingen, de kalibratie en de temperatuurinstellingen. Met deze software kunt u de meest gedetailleerde prints maken en uw objecten verfijnen tot een kwaliteit waar u trots op kunt zijn.

Inhoudsopgave

Bram
Bram

Hoi, ik ben Bram. En voor jou onderzoek en vergelijk ik 3d printers met elkaar. Ik vertel jou wat de top 10 beste 3d printers zijn zodat jij niet al dat onderzoek hoeft te doen en direct een keuze kan maken uit deze top 10. Dan weet je zeker dat je een goede aankoop doet. 

Veelgestelde vragen over 3d printers

Wij doen onafhankelijk onderzoek naar alle 3d printers die op de markt zijn. Wij krijgen niet betaald om bepaalde merken hoger in onze top 10 te laten eindigen of om een positieve review te schrijven. 

Wij verkopen zelf geen 3d printers maar we hebben wel de beste aanbieder geselecteerd voor jou. Klik op de “Klik hier voor de beste deal” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht. Hier kan je jouw 3d printer kopen.

Koop jouw 3d printer

Nu je onze top 10 beste 3d printers hebt gelezen heb je een goed inzicht gekregen in de verschillende opties die er zijn. Het kan zijn dat je nu een voorkeur hebt voor één specifieke 3d printer. Maar we begrijpen het ook als je nog een beetje twijfelt. We geven je nog een paar tips mee voor je jouw aankoop doet.

1. Zorg dat je koopt bij een betrouwbare webwinkel, lees de reviews die zijn geschreven over deze aanbieder.
2. Is de 3d printer die je op het oog hebt duurzaam, kan je lang genieten van je aankoop?
3. Is de prijs/kwaliteitsverhouding goed? Zorg dat deze in verhouding is met elkaar, en koop dan jouw 3d printer.

Onze conclusie over de diverse 3d printers

Om tot de juiste conclusie te komen wat de beste 3D printer voor jou is, is het belangrijk om een goede vergelijking te maken. Wij hebben onze lijst met de 10 beste 3D printers samengesteld zodat je hierover een goede vergelijking kan maken. Door middel van informatie die je hebt gelezen, kun je al snel je favoriete 3D printer selecteren. Als je hierbij wat ondersteuning nodig hebt, staan wij altijd klaar om je te helpen. De selectie van een 3D printer lijkt misschien ingewikkeld, maar door wat onderzoek is het helemaal niet zo moeilijk. We hopen dat de lijst met de 10 beste 3D printers jou geholpen hebben bij je zoektocht naar de geschikte 3D printer. Maak gebruik van onze informatie en selecteer de 3D printer die het beste bij jouw wensen past. Mocht je nog vragen hebben over 3D printers, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Disclaimer: wij vergelijken de vele verschillende 3d printers met elkaar en schrijven hier reviews over. Gadgetpunt.nl verkoopt echter geen 3d printers. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor zaken rondom de aankoop. 

Gepubliceerd op: 29 nov. 2022

Lees ook onze andere vergelijkingen

We hebben nog veel meer producten met elkaar vergeleken en top 10 lijsten samengesteld. Bekijk deze ook en maak de juiste keuze. Je vindt deze reviews via de homepagina.