Search
Close this search box.
  1. Accessoires
  2. mechanische toetsenbord

Top 10 beste mechanische toetsenborden | Beste mechanische toetsenborden van 2024

Laatst bijgewerkt: 29 apr. 2024

Met een hoorbaar geklik en een exotisch gesnuif presenteren we onze top 10 lijst van de beste mechanische toetsenbboard op de markt. Of je nu een casual gamer bent of een professioneel typer, er zit voor ieder wat wils tussen. De eerste mechanische toetsenborden zijn zwaar, en lastig om instellen, maar met de laatste innovaties is het een stuk eenvoudiger geworden en hebben ze allemaal ongekend veel mogelijkheden.

Wij hebben recent uitvoerig onderzoek gedaan naar verschillende mechanische toetsenborden. We hebben ze beoordeeld op kwaliteit, de prijs en ervaringen van andere gebruikers. Na onze vergelijking hebben we een top 10 van de beste mechanische toetsenborden voor jou samengesteld. Deze lees je hieronder. 

Top 10 beste mechanische toetsenborden

1. SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord

Het SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord is ontworpen om gamers te verbluffen met een mix van kracht, stijl en prestaties. Het toetsenbord is voorzien van een hybridemechanisme dat ontworpen is voor een enorme levensduur en betrouwbaarheid. Het toetsenbord is voorzien van RGB-verlichting om het uiterlijk en prestaties te verbeteren. De achtergrondverlichting is instelbaar in een breed palet aan kleuren en patronen. Het SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord heeft een reactietijd van 0,2 milliseconden, zodat je precies weet wanneer je acties voltooid zijn. Het toetsenbord heeft ook een Game Mode-knop, waarmee je het toetsenbord eenvoudig op maat kunt instellen voor je games. De toetsen zijn ook voorzien van een anti-ghosting-functie, zodat je meerdere acties tegelijk kunt uitvoeren. Bovendien heeft het toetsenbord ook een OLED-scherm voor het tonen van informatie die je nodig hebt, zoals media-informatie en in-game statistieken. Kortom, het SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord is het perfecte toetsenbord voor intensief gamen. Het toetsenbord is gemakkelijk te bedienen en biedt je zowel stijl als prestaties. Het toetsenbord heeft een hoogwaardig hybridemechanisme, RGB-verlichting, een reactietijd van 0,2 milliseconden, een Game Mode-kn.

2. Trust GXT 834 Callaz TKL Mechanisch Gaming Toetsenbord Qwerty

De toetsen zijn gemaakt van duurzaam ABS-materiaal en zijn voorzien van een antislip coating. Ook heeft het toetsenbord RGB achtergrondverlichting met 26 verschillende kleuren. De knoppen hebben een levensduur van meer dan 50 miljoen toetsaanslagen. De Trust GXT 834 Callaz TKL Mechanisch Gaming Toetsenbord is een krachtig toetsenbord dat je de beste gaming ervaring geeft. Het heeft een intuïtieve layout die je gaming reflexen verbetert. Het heeft ook een kabelgeleidingssysteem waardoor de kabels van het toetsenbord netjes gerangschikt zijn en je meer bewegingsvrijheid hebt. Het heeft ook een speciale game-modus, waardoor je bepaalde toetsen kunt uitschakelen tijdens het gamen. Met de Trust GXT 834 Callaz TKL Mechanisch Gaming Toetsenbord ervaar je ultieme prestaties en comfort. Dit toetsenbord heeft een ergonomisch ontwerp, waardoor je lange gamingsessies comfortabel door kunt komen. Het heeft ook een handig geïntegreerd media-bedieningspaneel waarmee je gemakkelijk je favoriete muziek kunt afspelen of je volumewaarden kunt wijzigen. De Trust GXT 834 Callaz TKL Mechanisch Gaming Toetsenbord is een must-have voor gamers die op zoek zijn naar een toetsenbord dat hun gaming-ervaring naar een hoger niveau tilt. Het is een krachtig toetsenbord met een opvallend uiterlijk en een compact formaat. Het is ook een stijlvolle toevoeging aan elke gaming-setup.

3. Royal Kludge RK61 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord

Het toetsenbord heeft een compact ontwerp met een kleine voetafdruk en een kabellengte van slechts 1,4 meter, waardoor het de perfecte reisgenoot is. De Cherry MX-schakelaars zorgen voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties, terwijl de RGB-verlichting een kleurrijke achtergrondverlichting biedt. Het toetsenbord heeft ook verschillende lay-outs voor verschillende typisten, waardoor het de perfecte oplossing is voor alle soorten gamers. Het Royal Kludge RK61 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord met 61 Keys Red Switches is een ergonomisch toetsenbord met een aantal handige functies. Het kleine voetafdrukontwerp en de korte kabellengte van 1,4 meter maken het ideaal voor reizigers, terwijl de Cherry MX-schakelaars een betrouwbare prestatie en een lange levensduur garanderen. De RGB-verlichting biedt een kleurrijke achtergrondverlichting, en het toetsenbord biedt een grote variatie aan lay-outs waaruit u kunt kiezen om uw gamingervaring te verbeteren. Daarnaast biedt het toetsenbord het gemak van draadloze connectiviteit met maximaal drie apparaten, waaronder iOS- en Android-apparaten via Bluetooth.

4. Logitech MX Mechanical Draadloos mechanisch toetsenbord QWERTY

Het toetsenbord is speciaal ontworpen met een slimme lay-out, zodat je zowel snel als nauwkeurig kunt typen. De handige toetsenbordfuncties zorgen ervoor dat het toetsenbord voor elke gebruiker geschikt is. Met het MX Mechanical toetsenbord kun je alle acties uitvoeren met één druk op de knop, waaronder het versturen van e-mails, het bekijken van websites, het aanpassen van documenten en het beheren van to-do lijsten. Het Logitech MX Mechanical toetsenbord is uitgerust met een langdurige accu, waardoor je het toetsenbord langere tijd kunt gebruiken. Daarnaast heeft het toetsenbord een slimme slaapstandfunctie waarmee je de stroomverbruik kunt verminderen. Het toetsenbord is ook Bluetooth-compatibel, wat betekent dat je het kunt koppelen met je laptop of tablet. Het toetsenbord is geschikt voor QWERTY ISO-toetsenbordindeling.

5. K30 Mechanisch Gaming Toetsenbord

K30 USB Bedraad Gaming Mechanisch Toetsenbord is een krachtig toetsenbord met een uitstekende prestatie. Het heeft een ergonomisch ontwerp en is ergonomisch ontworpen voor comfortabel gebruik. Het heeft een 104-toetsenlayout en een NKRO-ondersteuning voorkomt dat toetsen worden verloren. Het is voorzien van een blauwe schakelaar met lichtgevende RGB-achtergrondverlichting voor een perfecte visuele ervaring. Het is gemaakt van duurzame materialen en krasbestendige coating, waardoor het een lange levensduur heeft. Het heeft een anti-ghosting-functie die ervoor zorgt dat meerdere toetsen tegelijkertijd worden gedetecteerd. Het komt ook met een stevige kabel voor betrouwbare en stabiele verbindingen. Bovendien heeft het een plug-and-play-ontwerp voor eenvoudige installatie. K30 USB Bedraad Gaming Mechanisch Toetsenbord is perfect voor gamers die op zoek zijn naar een toetsenbord met een verbazingwekkende prestatie. Het biedt een eenvoudige bediening en een perfecte reactie. Het is uitgerust met een aantal functies zoals een handmatige verlichting, vergrendelen, sneltoetsen, macro's en veel meer. Het is ook compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Mac OS en Linux. Kortom, K30 USB Bedraad Gaming Mechanisch Toetsenbord is een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar.

Nummers 6 t/m 10 beste mechanische toetsenborden

Tot nu toe hebben we je onze top 5 van de beste mechanische toetsenborden gepresenteerd die momenteel beschikbaar zijn op de markt. Hiermee heb je al een goed beeld gekregen van de belangrijke informatie die we verstrekken om jouw aankoopbeslissing te ondersteunen.

Om onze lijst van de top 10 beste mechanische toetsenborden compleet te maken, gaan we nu verder met de nummers 6 tot en met 10. Je kunt rustig verder lezen voor meer details over elk product, of je kunt direct doorklikken naar een van de volgende nummers.

6. XINMENG RF-68MINI Draadloos Mechanisch Toetsenbord
7. Redragon Kamura K552 Mechanisch Gaming Toetsenbord
8. Ewent Play Mechanisch Gaming Toetsenbord
9. Logitech MX Mechanical Draadloos toetsenbord FR AZERTY
10. Razer BlackWidow V3 Mechanisch Gaming Toetsenbord QWERTY

6. XINMENG RF-68MINI Draadloos Mechanisch Toetsenbord

XINMENG RF-68MINI draadloos mechanisch toetsenbord combineert volledig comfort en aantrekkelijke verschijning. Het is gemaakt van duurzame materiaal, dat lang meegaat en tegelijkertijd licht van gewicht is, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is. Het heeft een Low-Key BrownSwitch-mechanisme, wat betekent dat je minder geluid maakt. De kleurrijke verlichting op het toetsenbord is geprogrammeerd met 3 verschillende modi en 16.8 miljoen kleuren, wat het een aantrekkelijk en uniek uiterlijk geeft. Het toetsenbord ondersteunt meerdere verbindingsmethoden, waaronder Bluetooth 3 apparaten, 2.4G en kabelverbinding. Het heeft een lange draadloze updatesnelheid tot 2 ms, zodat je je taken zo snel mogelijk kunt uitvoeren. Het heeft ook een lange levensduur van de batterij tot ongeveer 100 uur, wat betekent dat je je taken lange tijd kunt uitvoeren zonder je zorgen te maken over lege batterijen. Met XINMENG RF-68MINI draadloos mechanisch toetsenbord kun je op een leuke en comfortabele manier je taken uitvoeren.

7. Redragon Kamura K552 Mechanisch Gaming Toetsenbord

De Redragon Kamura K552 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord QWERTY Blue Switch is een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een krachtig toetsenbord dat eenvoudig te bedienen is. Deze toetsenbord is voorzien van een aantal prachtige, RGB-verlichte toetsen met verschillende kleursets. Het is gemaakt met een stevig metaal frame waardoor het toetsenbord zowel robuust als duurzaam is. Bovendien is het uitgerust met een Blue Switch technologie, waardoor het toetsenbord een snelle respons heeft, waardoor je sneller kunt reageren tijdens het gamen. Ook is het toetsenbord uitgerust met een tijdens het gamen handig te gebruiken ‘windows key lock’. Deze lock opent het toetsenbord voor een nog meer intense gaming ervaring. Met het toetsenbord heb je de optie om de verlichting aan te passen aan jouw eigen voorkeuren. Er zijn verschillende opties voor verlichting zoals een statische of pulserende verlichting. Bovendien kun je met het toetsenbord ook verschillende macro’s aanmaken, waardoor je je gaming ervaring nog meer aan jouw wensen kan aanpassen.

8. Ewent Play Mechanisch Gaming Toetsenbord

Ewent Play Mechanisch Gaming Toetsenbord met RGB-verlichting PL3350 is een uitstekend mechanisch toetsenbord dat ontworpen is voor een snelle en accurate toetsaanslag. Het is uitgerust met een RGB achtergrondverlichting met verstelbare helderheid en snelheid. Ook beschikt het toetsenbord over 21 RGB presets en 2 zelf-instelbare RGB presets. Daarnaast heeft dit toetsenbord programmeerbare macro-toetsen en volledige Anti-Ghosting toetsen. De 12 Multimediatoetsen maken het bedienen van multimedia-apparaten gemakkelijker en de Windows lock toets zorgt ervoor dat je makkelijk de gamemodus kunt schakelen. Het toetsenbord is uitgerust met een aluminium top cover en een met nylon omhulde USB-kabel. Daarnaast werd het toetsenbord bekroond met de Goud award (5 sterren). Ewent Play Mechanisch Gaming Toetsenbord met RGB-verlichting PL3350 is een geweldig toetsenbord voor gamers en iedereen die op zoek is naar een snelle en accurate toetsaanslag. Het toetsenbord biedt een aantal geweldige functies zoals RGB achtergrondverlichting, programmeerbare macro-toetsen, volledige Anti-Ghosting toetsen, 12 Multimediatoetsen en een Windows lock toets. Bovendien heeft het toetsenbord een aluminium top cover en een met nylon omhulde USB-kabel voor extra duurzaamheid. Kortom, met Ewent Play Mechanisch Gaming Toetsenbord met RGB-verlichting PL3350 ben je verzekerd van een betrouwbare toetsaanslag en een geweldige gamingervaring.

9. Logitech MX Mechanical Draadloos toetsenbord FR AZERTY

De Logitech MX Mechanical is ook voorzien van een geïntegreerd toetsenbordhandvat, waardoor je het toetsenbord gemakkelijk kunt verplaatsen. Je krijgt een unieke typervaring door de speciale toetsen die een duidelijk drukpunt geven. Daarnaast heb je ook extra knoppen die je kunt instellen voor verminderde tijd en moeite. Het Logitech MX Mechanical toetsenbord is ook compatibel met Windows, Mac en Chrome OS. Je krijgt een draadloze verbinding met de USB-ontvanger en je kunt tot maar liefst 10 meter afstand blijven. Met een batterijduur van maar liefst 70 dagen, hoef je je geen zorgen te maken over een lege batterij. Je kunt het toetsenbord gemakkelijk configureren met de Logitech Options-software.

10. Razer BlackWidow V3 Mechanisch Gaming Toetsenbord QWERTY

Met de Razer BlackWidow V3 proef je de ultieme gaming prestaties. Het toetsenbord is voorzien van mechanische switches en is daardoor extreem duurzaam. Het toetsenbord is speciaal ontworpen voor gamers die maximale prestaties en veelzijdigheid zoeken. De Razer BlackWidow V3 is uitgerust met actieve RGB-verlichting die het uiterlijk van het toetsenbord versterkt. De verlichting is volledig instelbaar en je kunt de verlichting aanpassen aan je persoonlijke smaak. De Razer BlackWidow V3 is uitgerust met mechanische switches die responsieve actie en een lange levensduur garanderen. De toetsenborden kunnen meer dan 80 miljoen aanslagen aan. De actie is direct en de ervaring is natuurlijk. Het toetsenbord heeft ook een geïntegreerde handpalmsteun en kabelgeleider waardoor je gemakkelijk kunt typen. Ook heeft het toetsenbord een ergonomische vorm waardoor je comfortabel kunt gamen. De Razer BlackWidow V3 is een echt krachtige tool voor gamers. Het toetsenbord is speciaal ontworpen om je prestaties te verbeteren en om je gaming ervaring te verbeteren. Het toetsenbord heeft een duurzame constructie en een intuïtieve bediening. Met dit toetsenbord kun je je gaming ervaring naar een hoger niveau tillen.

Inhoudsopgave

Bram
Bram

Hoi, ik ben Bram. En voor jou onderzoek en vergelijk ik mechanische toetsenborden met elkaar. Ik vertel jou wat de top 10 beste mechanische toetsenborden zijn zodat jij niet al dat onderzoek hoeft te doen en direct een keuze kan maken uit deze top 10. Dan weet je zeker dat je een goede aankoop doet. 

Veelgestelde vragen over mechanische toetsenborden

Wij doen onafhankelijk onderzoek naar alle mechanische toetsenborden die op de markt zijn. Wij krijgen niet betaald om bepaalde merken hoger in onze top 10 te laten eindigen of om een positieve review te schrijven. 

Wij verkopen zelf geen mechanische toetsenborden maar we hebben wel de beste aanbieder geselecteerd voor jou. Klik op de “Klik hier voor de beste deal” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht. Hier kan je jouw mechanische toetsenbord kopen.

Koop jouw mechanische toetsenbord

Nu je onze top 10 beste mechanische toetsenborden hebt gelezen heb je een goed inzicht gekregen in de verschillende opties die er zijn. Het kan zijn dat je nu een voorkeur hebt voor één specifieke mechanische toetsenbord. Maar we begrijpen het ook als je nog een beetje twijfelt. We geven je nog een paar tips mee voor je jouw aankoop doet.

1. Zorg dat je koopt bij een betrouwbare webwinkel, lees de reviews die zijn geschreven over deze aanbieder.
2. Is de mechanische toetsenbord die je op het oog hebt duurzaam, kan je lang genieten van je aankoop?
3. Is de prijs/kwaliteitsverhouding goed? Zorg dat deze in verhouding is met elkaar, en koop dan jouw mechanische toetsenbord.

Onze conclusie over de diverse mechanische toetsenborden

Het is duidelijk te zien dat mechanische toetsenborden de standaard vervangen als het gaat om de voorkeur van gamers en ervaren typisten. Dit artikel geeft een overzicht van de 10 beste mechanische toetsenborden van dit moment, die geschikt zijn voor iedere computergebruiker. Als je op zoek bent naar een toetsenbord dat reageert op je aanraking en snelheid combineert, dan heb je met deze top 10 de beste opties. Wees zeker van je keuze en kom beter uitgerust voor de dag met een mechanisch toetsenbord. We hopen dat je de best mogelijke keuze hebt gemaakt voor een mechanisch toetsenbord na het lezen van dit artikel. Als je nog steeds twijfelt, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag om de beste optie te vinden die aansluit bij jouw behoeften. Wees niet bang om je vragen te stellen: wij staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van een goede keuze. Zo kun jij optimaal genieten van je mechanische toetsenbord en je activiteiten op de computer.

Disclaimer: wij vergelijken de vele verschillende mechanische toetsenborden met elkaar en schrijven hier reviews over. Gadgetpunt.nl verkoopt echter geen mechanische toetsenborden. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor zaken rondom de aankoop. 

Gepubliceerd op: 29 nov. 2022

Lees ook onze andere vergelijkingen

We hebben nog veel meer producten met elkaar vergeleken en top 10 lijsten samengesteld. Bekijk deze ook en maak de juiste keuze. Je vindt deze reviews via de homepagina.