Search
Close this search box.
  1. Accessoires
  2. processor

Top 10 beste processors | Beste processors van 2024

Laatst bijgewerkt: 29 apr. 2024

Als je ooit hebt gedacht dat het kiezen van de juiste processor een eindeloze zoektocht is, dan heb je het mis. Wij hebben jouw zoektocht vergemakkelijkt door de top 10 processors samen te stellen. Heb je een processor nodig met meer rekenkracht? Of wil je liever een processor met meer geheugengrootte? Op basis van zulke criteria hebben wij onze lijst samengesteld en helpen wij je op weg naar de beste processor voor jouw doeleinde. Blijf lezen voor de lijst die aan jouw specifieke wensen voldoet.

Wij hebben recent uitvoerig onderzoek gedaan naar verschillende processors. We hebben ze beoordeeld op kwaliteit, de prijs en ervaringen van andere gebruikers. Na onze vergelijking hebben we een top 10 van de beste processors voor jou samengesteld. Deze lees je hieronder. 

Top 10 beste processors

1. AMD Ryzen 7 5700X Processor

De Ryzen 7 5700X is voorzien van vier kanalen DDR4-geheugen dat kan worden geklokt tot maximaal 3200 MHz. Het heeft ook een vermogen van 105W TDP. De processor is voorzien van AMD's eigen SenseMI-technologie die de prestaties verbetert door intelligente prestatiemodi en automatisch overklokken. Daarnaast is deze processor voorzien van AMD's StoreMI-technologie, die de prestaties en de opslagmogelijkheden verbetert. De StoreMI-technologie maakt gebruik van een SSD en een HDD om een ​​snelle opslagervaring te bieden. Het biedt ook een in-game voorvertoning waarmee gebruikers hun games direct kunnen starten. De processor is ook voorzien van een geïntegreerde grafische kaart, de Radeon Vega 8, die een resolutie van 1920 x 1080 pixels ondersteunt.

2. AMD Ryzen 5 5600 Processor

Met de AMD Ryzen 5 5600 processor krijg je betrouwbare prestaties en krachtige multitasking-mogelijkheden. De processor is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende gebruikers. Het is ideaal voor gamers, streamers, content creators en andere professionals die steeds meer eisen aan hun apparatuur stellen. De AMD Ryzen 5 5600 processor is ook uitgerust met de nieuwste technologieën die de prestaties en de efficiëntie verbeteren. Zo is het uitgerust met AMD SenseMI-technologie, AMD Ryzen Master Utility, AMD Ryzen VR-Ready Premium en heeft het een prestatieverbetering van 12% in vergelijking met zijn voorganger. Daarnaast is de processor uitgerust met een Wraith Stealth koeler om oververhitting te voorkomen. Deze koeler is stil en energie-efficiënt en biedt betere prestaties.

3. AMD Ryzen 5 5500 Processor

Daarnaast biedt deze processor 19 MB cache voor een verbeterde prestatie. Het is uitgerust met een ingebouwde Radeon grafische processor voor een betere gamingervaring. De processor wordt geleverd met een AMD Wraith Stealth koeler, die geruisloos werkt. De koeler heeft een hoogwaardige aluminium-kern die een optimale koeling garandeert. Ook is er een LED-verlichting aanwezig. De processor heeft een veelzijdige aansluiting voor het aansluiten van verschillende apparaten, waaronder USB 3.0, SATA 3.0, PCIe 3.0 en meer. De AMD Ryzen 5 5500 processor is een krachtige processor die een geweldige prestatie levert. Deze processor is uitgerust met een krachtige Radeon grafische processor, 19 MB cache en een AMD Wraith Stealth koeler met LED-verlichting. Bovendien heeft de processor een veelzijdige aansluiting voor het aansluiten van verschillende apparaten. De processor beschikt over zes cores/12 threads, een kloksnelheid van 3600 MHz en een turbo-modus tot maximaal 4200 MHz, waardoor hij ideaal is voor gaming en andere intensieve taken. De AMD Ryzen 5 5500 processor is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare processor met een hoge prestatie. De processor biedt een geweldige prestatie, terwijl hij tegelijkertijd stil en krachtig werkt. Met deze processor kun je genieten van een uitstekende gamingervaring en andere intensieve taken uitvoeren met gemak.

4. AMD Ryzen 5 4500 Processor

De processor is uitgerust met een 11 MB-cache, waardoor applicaties en programma's vlot en snel kunnen worden uitgevoerd. De AMD Ryzen 5 4500 processor is ook voorzien van een AMD Wraith Stealth koeler. Deze koeler biedt een geluiddemping van 35 dB tot 38 dB, waardoor je overklokken en stressloos werken kunt combineren. De koeler biedt ook een thermische efficientie waarmee je de temperatuur van de processor kunt regelen. Verder heeft de processor ondersteuning voor Ryzen DDR4-geheugen, wat resulteert in hogere systemen met meer prestaties. De AMD Ryzen 5 4500 processor is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een processor met hoge prestaties tegen een betaalbare prijs.

5. AMD RYZEN 5 5600X Processor

De processor is uitgerust met 32 MB L3-cache en heeft een TDP van 65 Watt. Deze chip is daarmee een stuk energiezuiniger dan zijn voorganger. Daarnaast heeft de processor ondersteuning voor PCIe 4.0, waardoor je een supersnelle gegevensoverdracht krijgt. Met deze processor wordt jouw systeem een krachtige machine die geoptimaliseerd is voor gaming, maar ook goed presteert bij een groot aantal andere taken. Uiteraard is de processor ook voorzien van alle modernste technologieën, zoals AMD SenseMI-technologie, AMD Ryzen Master Utility en AMD Virtualization-technologie. De AMD Ryzen 5 5600X is een uitstekende processor voor gamers en professionals. De processor biedt je een hoog prestatieniveau en een stroomverbruik dat lager ligt dan zijn voorganger. Daarnaast heb je met deze processor een ongekende gegevensoverdracht. De processor is voorzien van alle modernste technologieën, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de kracht die je systeem biedt. Met deze processor wordt jouw systeem een uiterst krachtige machine die presteert bij zowel gaming als vele andere taken.

Nummers 6 t/m 10 beste processors

Tot nu toe hebben we je onze top 5 van de beste processors gepresenteerd die momenteel beschikbaar zijn op de markt. Hiermee heb je al een goed beeld gekregen van de belangrijke informatie die we verstrekken om jouw aankoopbeslissing te ondersteunen.

Om onze lijst van de top 10 beste processors compleet te maken, gaan we nu verder met de nummers 6 tot en met 10. Je kunt rustig verder lezen voor meer details over elk product, of je kunt direct doorklikken naar een van de volgende nummers.

6. AMD RYZEN 7 processor
7. Intel Core i9 11900K Desktopprocessor
8. Intel Core i9-13900K
9. AMD Ryzen 7 5700X
10. AMD Ryzen 7 5800X3D Processor

6. AMD RYZEN 7 processor

De AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor is een krachtige processor die is ontworpen voor intense gaming-ervaringen. Met 8 kernen, 4,7 GHz en een maximaal kloksnelheid van 4,9 GHz, kan deze processor Uw games laten draaien zonder enige vertraging. De processor heeft een ingebouwde Radeon Graphics Core Next-architectuur, waardoor Uw games een vloeiende weergave krijgen. De processor is uitgerust met een geavanceerde cache architectuur die de prestaties verbetert. De prestaties worden verder verhoogd door de ingebouwde SMT-technologie. De processor heeft ook een ingebouwde optische koeling, waardoor het systeem minder warm wordt. De processor ondersteunt verschillende besturingssystemen, waaronder Windows 10 en Linux. Met deze processor krijgt U een krachtige, betrouwbare en efficiënte oplossing voor Uw gaming behoeften.

7. Intel Core i9 11900K Desktopprocessor

De Intel Core i9 11900K is uitgerust met een krachtige 5.3 GHz TurboBoost welke kan worden overgeklokt tot 5.6 GHz, dat is meer dan genoeg om de meest veeleisende games of programma's te draaien. Met deze processor kunt u de volledige rekenkracht gebruiken met de nieuwste Intel Turbo Boost Max 3.0 technologie. Met de uitstekende thermische prestaties kunt u genieten van een koeler en stiller systeem, waardoor uw PC-gebruikerservaring wordt verbeterd. De processor is voorzien van Intel Thermal Velocity Boost, wat de prestaties aanzienlijk verbetert. Verder is de Intel Core i9 11900K uitgerust met 16 MB Intel Smart Cache en PCIe 4.0 technologie, waarmee u de prestaties van uw GPU en SSD's kunt verhogen.

8. Intel Core i9-13900K

De Intel Core i9-13900K is een krachtige processor die ideaal is voor krachtige pc's. De processor is ontworpen met een Intel® Core™ i9-architectuur, een LGA 1700 processor en een 64-bit Intel® 13de generatie Core™ i9. Met deze processor kunt u dubbelkanalige geheugen kanaal en maximaal 128 GB interne geheugen gebruiken, ondersteund door DDR4-SDRAM en DDR5-SDRAM. De Intel Core i9-13900K heeft ook een Intel UHD Graphics 770-videoadapter met een ingebouwde basisfrequentie van 300 MHz en ondersteunde uitgangen zoals Embedded DisplayPort (eDP) 1.4b, DisplayPort 1.4a en HDMI 2.1. De processor is geschikt voor pc's, tablets, workstations en PCI Express-slots met versie 4.0 en 5.0. Met Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 frequency tot 5,7 GHz en Intel® Thermal Velocity Boost Frequency tot 5,8 GHz is de Intel Core i9-13900K een krachtige processor die perfect is voor het verbeteren van de prestaties van uw computer.

9. AMD Ryzen 7 5700X

Met de AMD Ryzen 7 5700X krijg je ongelooflijke prestaties in een opwindende PC-ervaring. De processor is voorzien van 8 hyperthreads, die je helpen om multitasking op een hoog niveau te beheren. De processor is ook uitgerust met de modernste architectuur van AMD, waaronder de Zen 3-architectuur. Deze zorgt voor betere prestaties en een hogere snelheid bij het uitvoeren van taken. Verder is de AMD Ryzen 7 5700X uitgerust met AMD StoreMI-technologie. Deze technologie stelt je in staat om de opslag van je PC uit te breiden en te versnellen door het combineren van verschillende types opslagmedia. Je krijgt een lagere toegangstijd, een betere lees- en schrijfsnelheid en een betere prestatie bij het uitvoeren van taken. Daarnaast verhoogt de technologie ook de efficiëntie en prestaties met een hogere snelheid.

10. AMD Ryzen 7 5800X3D Processor

De processor heeft 32 MB L3-cache, wat zorgt voor uitstekende prestaties en verminderde latency. De processor kan ook worden overgeklokt met AMD's Precision Boost 2 en Extended Frequency Range (XFR) technologie. Bovendien is deze processor voorzien van AMD's Zen 3 architectuur, die een verbeterde prestatie en energie-efficiëntie biedt. De AMD Ryzen 7 5800X3D processor is uitgerust met een verhoogde koeler die het mogelijk maakt om de processor te koelen bij hogere temperaturen. Deze koeler is ontworpen om de processor te beschermen tegen thermische schade als gevolg van extreme bedrijfsomstandigheden. De processor is ook compatibel met veel verschillende koelsystemen, waaronder AiO-waterkoeling. Bovendien heeft de processor ondersteuning voor DDR4-geheugen met een maximale bandbreedte van 4400 MHz.

Inhoudsopgave

Bram
Bram

Hoi, ik ben Bram. En voor jou onderzoek en vergelijk ik processors met elkaar. Ik vertel jou wat de top 10 beste processors zijn zodat jij niet al dat onderzoek hoeft te doen en direct een keuze kan maken uit deze top 10. Dan weet je zeker dat je een goede aankoop doet. 

Veelgestelde vragen over processors

Wij doen onafhankelijk onderzoek naar alle processors die op de markt zijn. Wij krijgen niet betaald om bepaalde merken hoger in onze top 10 te laten eindigen of om een positieve review te schrijven. 

Wij verkopen zelf geen processors maar we hebben wel de beste aanbieder geselecteerd voor jou. Klik op de “Klik hier voor de beste deal” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht. Hier kan je jouw processor kopen.

Koop jouw processor

Nu je onze top 10 beste processors hebt gelezen heb je een goed inzicht gekregen in de verschillende opties die er zijn. Het kan zijn dat je nu een voorkeur hebt voor één specifieke processor. Maar we begrijpen het ook als je nog een beetje twijfelt. We geven je nog een paar tips mee voor je jouw aankoop doet.

1. Zorg dat je koopt bij een betrouwbare webwinkel, lees de reviews die zijn geschreven over deze aanbieder.
2. Is de processor die je op het oog hebt duurzaam, kan je lang genieten van je aankoop?
3. Is de prijs/kwaliteitsverhouding goed? Zorg dat deze in verhouding is met elkaar, en koop dan jouw processor.

Onze conclusie over de diverse processors

Het is nu aan de lezer om de lijst grondig door te nemen en een goede beslissing te maken voor welke processor het beste bij hem of haar past. Wij willen erop wijzen dat het belangrijk is om alle kenmerken van de processor goed te bekijken en rekening te houden met de prijs. Als je twijfelt over de keuze, neem dan contact met ons op. We zijn dan bereid om je verder te helpen bij het maken van je beslissing. Als je een keuze hebt gemaakt, wensen wij je heel veel succes met het uitvoeren van je project.

Disclaimer: wij vergelijken de vele verschillende processors met elkaar en schrijven hier reviews over. Gadgetpunt.nl verkoopt echter geen processors. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor zaken rondom de aankoop. 

Gepubliceerd op: 29 nov. 2022

Lees ook onze andere vergelijkingen

We hebben nog veel meer producten met elkaar vergeleken en top 10 lijsten samengesteld. Bekijk deze ook en maak de juiste keuze. Je vindt deze reviews via de homepagina.