Search
Close this search box.
  1. Accessoires
  2. router

Top 10 beste routers | Beste routers van 2024

Laatst bijgewerkt: 29 apr. 2024

Met een router krijg je veel meer controle over je netwerk waardoor je verbindingen beter en veiliger kunt beheren. Maar door het grote aanbod op de markt is het niet altijd eenvoudig om de juiste router te kiezen. Daarom hebben we de meest populaire en beste routers van dit moment uitgezocht en in deze lijst gezet. Kom mee op reis en ontdek de top 10 routers die jouw netwerk naar het volgende niveau zullen tillen.

Wij hebben recent uitvoerig onderzoek gedaan naar verschillende routers. We hebben ze beoordeeld op kwaliteit, de prijs en ervaringen van andere gebruikers. Na onze vergelijking hebben we een top 10 van de beste routers voor jou samengesteld. Deze lees je hieronder. 

Top 10 beste routers

1. Netgear Orbi RBK20 Micro Mesh Wifi Duo pack

De Orbi RBK20 Micro is uitgerust met de meest recente WiFi-technologie, waaronder MU-MIMO en beamforming. Dit zorgt ervoor dat je meerdere apparaten tegelijk kunt verbinden en je een perfecte streaming-ervaring krijgt. Met deze technologie kun je genieten van een superieure draadloze verbinding en een betrouwbare draadloze dekking in elke kamer van je huis. Daarnaast heeft het Orbi RBK20 Micro Wifi Duo Pack ook een ingebouwde hoogwaardige router met de beste Wi-Fi-beveiligingsprotocollen. Dit betekent dat je je netwerk beveiligt met de meest geavanceerde encryptie, waardoor je je verbinding optimaal beveiligt tegen potentiële indringers en cybercriminelen. Bovendien biedt het Orbi-systeem ook een gastnetwerkoptie, waarmee je je gasten makkelijk toegang geeft tot je netwerk.

2. Netgear Orbi Pro SXK80 Mesh Wifi

Het twee-pack Orbi Pro SXK80 Mesh WiFi-systeem biedt een snelle en gemakkelijk te installeren oplossing voor volledige bedrijfsdekking. Het systeem is uitgerust met vier Gigabit-ethernetpoorten, waaronder twee PoE-poorten, en heeft een extra compacte stijl. Bovendien wordt het geleverd met een dedicated backhaul-band voor verbindingen met hoge bandbreedte, terwijl de intelligente bandselectie de signaalsterkte en de prestaties optimaliseert. Dankzij de unieke WiFi-ondersteuning kunt u gebruikmaken van meerdere apparaten tegelijkertijd. Het systeem is eveneens uitgerust met een geïntegreerde beveiligingssuite voor de beste bescherming tegen malware, virussen, phishing en meer.

3. TP-Link Archer C50 Router

De TP-Link Archer C50 router is voorzien van een gigabit WAN-poort en 4 gigabit LAN-poorten, waarmee je apparaten als computers, spelconsoles en media-centers kunt aansluiten. Hierdoor kun je meerdere apparaten tegelijkertijd aansluiten zonder dat er een vertraging optreedt. Met een draadloze snelheid van 1200 Mbps is deze router perfect geschikt voor streaming, online gaming en andere intensieve netwerktaken. Met de 3 externe antennes heb je een groter bereik en is het mogelijk om meerdere muren door te breken, waardoor je overal in huis een goede verbinding hebt. Bovendien is deze router voorzien van de nieuwste beveiligingsstandaard, waardoor je gerust bent dat je gegevens en privacy goed beschermd zijn.

4. TP-Link Archer AX10 Router

De Archer AX10 is ook voorzien van de dienst OFDMA, wat de bandbreedte effectief verdeeld over meerdere apparaten tegelijk, waardoor het mogelijk is om meer apparaten tegelijkertijd verbinding te laten maken. Verder is de router uitgerust met een ingebouwde AI-technologie, die verbindingen automatisch herkent en optimaliseert. Dit zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van de bandbreedte. De router is verder uitgerust met een beveiligingssysteem dat je netwerk beschermt tegen cyberaanvallen en malware. Het is ook mogelijk om een gastnetwerk in te stellen, waardoor je gemakkelijk toegang kunt geven aan gasten terwijl je je eigen netwerk beveiligd houdt. Zodoende heb je altijd controle over wie toegang heeft tot welke delen van je netwerk. De Archer AX10 is geschikt voor thuisgebruikers die een sterk en stabiel netwerk nodig hebben. Hij is voorzien van de nieuwste Wi-Fi 6-technologie, waardoor hij een hogere snelheid en betere prestaties biedt. Met de Archer AX10 ben je verzekerd van een optimale prestatie en een betrouwbaar netwerk.

5. TP-Link Archer AX55 Router

De Archer AX55 is uitgerust met een krachtige AX3000-chip voor Wi-Fi 6. Deze chip levert een totaal van 3000 Mbps-snelheid, waaronder 574 Mbps op de 2,4 GHz-band en 2402 Mbps op de 5 GHz-band. Dankzij deze technologie kun je kiezen tussen verschillende frequentiebanden om de beste verbindingssnelheid voor je apparaten te krijgen. Daarnaast heeft de Archer AX55 een ingebouwde 1 Gigabit-LAN-poort die je kunt gebruiken om je computers of andere apparaten met een stabiele en snelle verbinding met internet te verbinden. Bovendien is de Archer AX55 uitgerust met de laatste MU-MIMO-technologie. Met behulp van MU-MIMO kunnen verschillende apparaten tegelijkertijd hun gegevens verzenden of ontvangen. Hierdoor worden de prestaties verhoogd en kun je meer apparaten verbinden met je netwerk. Daarnaast heeft de Archer AX55 ook een extra sterke WPA3-encryptie, waardoor je kunt genieten van een hoge mate van veiligheid en privacy op je Wi-Fi-netwerk, zelfs als je verbinding met het internet maakt via een openbare Wi-Fi-hotspot.

Nummers 6 t/m 10 beste routers

Tot nu toe hebben we je onze top 5 van de beste routers gepresenteerd die momenteel beschikbaar zijn op de markt. Hiermee heb je al een goed beeld gekregen van de belangrijke informatie die we verstrekken om jouw aankoopbeslissing te ondersteunen.

Om onze lijst van de top 10 beste routers compleet te maken, gaan we nu verder met de nummers 6 tot en met 10. Je kunt rustig verder lezen voor meer details over elk product, of je kunt direct doorklikken naar een van de volgende nummers.

6. ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router
7. ZyXEL NBG-418NV2 Router N300
8. ASUS RT-AX86U Gaming Router
9. AVM FRITZ!Box 7590 AX Draadloze Router
10. TP-Link Archer C1200 Router

6. ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router

De ASUS TUF-AX3000 draadloze router levert hoogwaardige draadloze prestaties met een snelheid tot 3000 Mbps en is uitgerust met de nieuwste Wi-Fi 6-technologie. Met Wi-Fi 6 biedt het een verbeterde prestatie en betere dekking, waardoor meer apparaten tegelijkertijd verbonden kunnen worden. Het heeft ook vier externe antennes die de signaalsterkte verbeteren en zorgen voor een uitstekende dekking met minimale interferentie. De ASUS TUF-AX3000 draadloze router is eenvoudig te installeren en te beheren met de ASUS Router-app. Met deze app kun je je netwerk instellen, je gastnetwerk beheren, geavanceerde netwerkinstellingen aanpassen en je netwerkstatus bekijken. Het biedt ook een Parental Control-functie, zodat je de online activiteiten van je kinderen kunt beheren. Bovendien heeft de router een stroomverbruiksbeheerfunctie, waarmee je je netwerkkosten kunt verlagen.

7. ZyXEL NBG-418NV2 Router N300

De ZyXEL NBG-418NV2 router is een krachtig apparaat dat je in staat stelt om te genieten van een betrouwbare, snelle draadloze verbinding met een bereik tot wel 300 Mbps. De twee 5 dBi omni antennes zorgen ervoor dat je overal in huis kunt profiteren van een stabiele verbinding. Daarnaast is deze router energiezuinig, waardoor het milieu wordt beschermd. Met de ingebouwde beveiligingsfuncties zoals 64/128 bit WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK is het beveiligen van je draadloze netwerk eenvoudig. Daarnaast kun je online je router upgraden naar de meest recente versie. Met de ZyXEL NBG-418NV2 router kun je profiteren van een snelle en betrouwbare verbinding overal in huis. De router is eenvoudig te installeren en te configureren en biedt een uitstekende prestatie met een bereik tot 300 Mbps. Daarnaast is de router energiezuinig en is hij voorzien van verschillende beveiligingsfuncties om je draadloze netwerk te beschermen. Bovendien heeft de router een IPv6-compatibiliteit, waardoor je alle mogelijkheden van het internet kunt benutten. Ook kun je eenvoudig online je router upgraden naar de meest recente versie. Kortom, de ZyXEL NBG-418NV2 router is een ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, snelle en energiezuinige draadloze router.

8. ASUS RT-AX86U Gaming Router

De router is ook compatibel met AiMesh, waardoor je meerdere routers in je netwerk kunt combineren voor een betere dekking. De RT-AX86U ondersteunt de nieuwste Wifi 6-technologie, waardoor je meer apparaten tegelijk kunt verbinden. De router heeft ook een 1.8 GHz 64-bit quad-core processor, waardoor je kunt genieten van een soepel streaming en gaming. Als extra is er ook een USB 3.1 Type-A poort, waarmee je eenvoudig externe opslag kunt aansluiten. De ASUS RT-AX86U biedt een uitgebreide set aan functies om je gaming-ervaring te verbeteren. De router heeft een ingebouwd gaming radar, waarmee je real-time gaming-activiteiten kunt monitoren. Met deze functie kun je de latency en ping verminderen en vind je de beste route voor je games. Ook is er een Game Boost-modus, waarmee de router de internetbandbreedte verdeeld over je games. Daarnaast is er ook een ingebouwde WTFast Game Accelerator, waarmee je je gaming-ervaring kunt verbeteren door het verminderen van latency.

9. AVM FRITZ!Box 7590 AX Draadloze Router

De AVM FRITZ!Box 7590 AX International Edition biedt de nieuwste technologie met Wi-Fi 6 en VDSL supervectoring 35b. U kunt profiteren van razendsnelle Wi-Fi met een verbazingwekkend bereik, ideaal voor het streamen van 4K-videos, het gebruik van cloudtoepassingen en beeldbellen. Ook is Gigabit-LAN, USB 3.0 en DECT-basis voor draadloze telefonie en smarthometoepassingen aanwezig. Met de AVM FRITZ!Box 7590 AX International Edition brengt u gemakkelijk de modernste technologie naar uw thuisnetwerk, waardoor u geniet van een uitstekende verbinding en een betrouwbaar netwerk. U kunt genieten van supersnelle internetverbindingen met een snelheid van maximaal 300Mbit/s dankzij VDSL supervectoring 35b. Daarnaast kunt u dankzij het gebruik van Wi-Fi 6 efficiënt meerdere toepassingen tegelijkertijd gebruiken, waardoor u kunt genieten van een betrouwbare verbinding. Met de DECT-basis kunt u draadloze telefonie en smarthometoepassingen gebruiken, terwijl u met de Gigabit-LAN en USB 3.0 veelzijdige communicatie-opties heeft.

10. TP-Link Archer C1200 Router

De Archer C1200 biedt een hoge snelheid en betrouwbaarheid. De dual-band router bevat een snelheid van 867 Mbps op de 5GHz band en 300 Mbps op de 2.4GHz band. Geniet van een ononderbroken HD streaming, online gaming, en downloads met een lag-vrije verbinding. De Archer C1200 is voorzien van 4 externe antennes met hoge gevoeligheid. Deze antennes leveren een krachtig signaal en zorgen voor een uitgebreid draadloos bereik, vooral als je in een groot huis of appartement woont. De Archer C1200 bevat ook een USB-poort, die je kan gebruiken om je printer, harde schijf of andere apparaten aan te sluiten. Deze poort maakt het delen van bestanden en printers over je netwerk eenvoudig. De router is ook voorzien van een geïntegreerde Quality of Service (QoS) dat je helpt om je netwerkverkeer te verdelen, zodat je belangrijke taken zoals HD streaming en online gaming een voorkeursbehandeling krijgen.

Inhoudsopgave

Bram
Bram

Hoi, ik ben Bram. En voor jou onderzoek en vergelijk ik routers met elkaar. Ik vertel jou wat de top 10 beste routers zijn zodat jij niet al dat onderzoek hoeft te doen en direct een keuze kan maken uit deze top 10. Dan weet je zeker dat je een goede aankoop doet. 

Veelgestelde vragen over routers

Wij doen onafhankelijk onderzoek naar alle routers die op de markt zijn. Wij krijgen niet betaald om bepaalde merken hoger in onze top 10 te laten eindigen of om een positieve review te schrijven. 

Wij verkopen zelf geen routers maar we hebben wel de beste aanbieder geselecteerd voor jou. Klik op de “Klik hier voor de beste deal” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht. Hier kan je jouw router kopen.

Koop jouw router

Nu je onze top 10 beste routers hebt gelezen heb je een goed inzicht gekregen in de verschillende opties die er zijn. Het kan zijn dat je nu een voorkeur hebt voor één specifieke router. Maar we begrijpen het ook als je nog een beetje twijfelt. We geven je nog een paar tips mee voor je jouw aankoop doet.

1. Zorg dat je koopt bij een betrouwbare webwinkel, lees de reviews die zijn geschreven over deze aanbieder.
2. Is de router die je op het oog hebt duurzaam, kan je lang genieten van je aankoop?
3. Is de prijs/kwaliteitsverhouding goed? Zorg dat deze in verhouding is met elkaar, en koop dan jouw router.

Onze conclusie over de diverse routers

Al met al kunnen we concluderen dat de keuze voor de juiste router cruciaal is. Er zijn verschillende routers op de markt, dus het is belangrijk dat jij je doelen goed voor ogen houdt en goed afweegt welke router het beste bij jouw behoeften past. Wij hopen dat dit artikel je heeft geholpen met je keuze en dat de voorgestelde routers een goede uitkomst zijn. Probeer gerust verschillende modellen uit voordat je een definitieve keuze maakt; zo ben je er zeker van dat jij de beste Router krijgt. Kortom, wij hopen dat jij een router vindt die aan al jouw behoeften voldoet en dat deze jouw online activiteiten vergemakkelijken.

Disclaimer: wij vergelijken de vele verschillende routers met elkaar en schrijven hier reviews over. Gadgetpunt.nl verkoopt echter geen routers. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor zaken rondom de aankoop. 

Gepubliceerd op: 29 nov. 2022

Lees ook onze andere vergelijkingen

We hebben nog veel meer producten met elkaar vergeleken en top 10 lijsten samengesteld. Bekijk deze ook en maak de juiste keuze. Je vindt deze reviews via de homepagina.