Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. Accessoires
  2. nas

Top 10 beste nas | Beste nas van 2024

Laatst bijgewerkt: 29 apr. 2024

Een NAS is iets waar veel mensen al mee bekend zijn, maar het kan nog steeds een uitdaging zijn om de juiste keuze te maken. Ons team verteld je in deze blogpost welke NAS het beste bij je wensen past. Er zijn immers veel verschillende modellen op de markt met veel verschillende specificaties. Ook zullen we de voors en tegens van deze modellen bespreken. Op deze manier kun je de beste beslissing maken voor jouw situatie.

Wij hebben recent uitvoerig onderzoek gedaan naar verschillende nas. We hebben ze beoordeeld op kwaliteit, de prijs en ervaringen van andere gebruikers. Na onze vergelijking hebben we een top 10 van de beste nas voor jou samengesteld. Deze lees je hieronder. 

Top 10 beste nas

1. Amber X Slimme Hybride Cloud Opslag NAS

Met de Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS 512 GB SSD 6 Core ARM-Processor heeft u de mogelijkheid om al uw gegevens lokaal op te slaan en toegang te krijgen tot uw bestanden overal ter wereld. U hoeft geen gebruik te maken van externe opslagnetwerken van derden, een lokale hub voor al uw foto's, video's en bestanden is voldoende. Hierdoor heeft u de volledige controle over uw gegevens en bepaalt u zelf wie er toegang heeft. De Amber X is daarnaast ook voorzien van een 6-core ARM-processor en een opslagcapaciteit van 512 GB SSD. Met de Amber-app heeft u een gebruiksvriendelijke interface waarmee u gemakkelijk toegang krijgt tot al uw geüploade bestanden. De app is beschikbaar in meer dan 15 talen, zodat u altijd toegang heeft tot uw bestanden, waar u ook bent. De Amber X is ook voorzien van de nieuwste beveiligingsmaatregelen om uw gegevens te beschermen tegen hackers en malware. De opslagapparaat is daarnaast ook voorzien van een eenvoudige installatieprocedure, waardoor u direct aan de slag kunt.

2. Synology DS120j NAS

Met de Synology DS120j kunt u al uw gegevens eenvoudig organiseren met de krachtige Synology DiskStation Manager (DSM). DSM biedt een intuïtieve webgebaseerde gebruikersinterface waarmee u uw persoonlijke cloud kunt maken, waardoor u overal toegang heeft tot uw gegevens. U kunt het systeem ook gebruiken om bestanden te synchroniseren met uw pc's en mobiele apparaten, waardoor u nooit meer iets kwijt bent. Met DS120j kunt u ook uw eigen cloud media hub bouwen. U kunt de Synology Media Server installeren om al uw digitale inhoud te streamen naar uw mobiele apparaten, zoals de iPhone, iPad, Apple TV, Android-apparaten en andere DLNA-compatibele apparaten. U kunt ook meerdere externe opslagapparaten aansluiten voor een extra opslagniveau en het delen van media. Met de verschillende multimedia-apps die beschikbaar zijn in de Package Center, kunt u eenvoudig gebruikmaken van de verschillende multimedia-functies die de DS120j biedt.

3. Synology DS220

De Synology DiskStation DS220+ is een high-performance twee-bay NAS-apparaat dat gebruikers in staat stelt snel en eenvoudig hun eigen persoonlijke cloud te bouwen. Het is uitgerust met een Intel® Celeron® J4025-processor met een kloksnelheid van 2 GHz en een 2GB DDR4-geheugen dat kan worden uitgebreid tot maximaal 6 GB. Het heeft twee bays waarin harde schijven of solid state drives met een capaciteit van maximaal 20 TB in totaal kunnen worden geïnstalleerd. Het apparaat ondersteunt een breed scala aan netwerkprotocollen, waaronder SMB, AFP, NFS en FTP, en is compatibel met alle besturingssystemen. Het is ook uitgerust met een beveiligingsplatform voor het beheer van toegangs- en gebruikersrechten. Het compacte ontwerp en de stille werking maken de Synology DiskStation DS220+ ideaal voor thuisgebruik. Het is uitgerust met twee USB 3.0-poorten voor het aansluiten van externe apparaten zoals printers en externe harde schijven. Het heeft ook een Gigabit Ethernet-poort voor snelle data-overdracht en een SD-kaartlezer om bestanden te importeren. Het is ook voorzien van een krachtige beveiligingsfunctie die gebruikers in staat stelt hun data te beschermen tegen virussen en malware. Bovendien is het ook compatibel met Synology's mobiele apps, waarmee gebruikers overal toegang kunnen krijgen tot hun bestanden.

4. Western Digital My Cloud Home NAS

Western Digital My Cloud Home is een NAS-apparaat voor persoonlijk gebruik dat u helpt uw gegevens makkelijk te organiseren. Het is een makkelijk te gebruiken cloudopslagoplossing die uw gegevens op één centrale plek bewaart, waarmee u kunt genieten van het gemak en de flexibiliteit van het delen van bestanden en mappen over meerdere apparaten. Met de My Cloud Home kunt u uw gegevens veilig beheren, zelfs als u op afstand bent. U kunt overal en altijd toegang krijgen tot uw bestanden, waar u ook bent. De My Cloud Home is eenvoudig te installeren en te configureren, waardoor het een ideaal opslagapparaat is voor uw persoonlijke gegevens. Het biedt een betrouwbare back-upoplossing voor al uw documenten en foto's, waardoor u er altijd zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig en beschermd zijn. U kunt gemakkelijk bestanden synchroniseren, delen en streamen tussen al uw apparaten. Met de My Cloud Home kunt u ook eenvoudig een verbinding maken met andere cloudopslagdiensten, waardoor u uw gegevens overal kunt bekijken en beheren. Daarnaast kunt u met My Cloud Home ook een privé-cloud instellen voor het delen van bestanden met vrienden en familie.

5. Western Digital My Cloud EX2 Ultra NAS

De My Cloud EX2 Ultra biedt je een eenvoudige manier om je belangrijke bestanden, foto's en video's veilig te bewaren. Het is voorzien van een hoge opslagcapaciteit van 8TB, wat meer dan voldoende is voor het opslaan van je content. De twee harde schijven kunnen worden geconfigureerd als RAID 0, RAID 1 of JBOD, afhankelijk van je behoeften. Met de My Cloud EX2 Ultra kun je ook overal toegang krijgen tot je bestanden. De DLNA-gecertificeerde media-server maakt het mogelijk om content te streamen naar media-apparaten, zoals Smart TV's en spelers. De ingebouwde ftp-server is perfect voor het beheren van bestanden over het internet en de ingebouwde iTunes-server maakt het mogelijk om muziek te streamen naar je Apple-apparaten. Ook kun je de My Cloud EX2 Ultra gebruiken als een persoonlijke cloud om bestanden te delen met anderen.

Nummers 6 t/m 10 beste nas

Tot nu toe hebben we je onze top 5 van de beste nas gepresenteerd die momenteel beschikbaar zijn op de markt. Hiermee heb je al een goed beeld gekregen van de belangrijke informatie die we verstrekken om jouw aankoopbeslissing te ondersteunen.

Om onze lijst van de top 10 beste nas compleet te maken, gaan we nu verder met de nummers 6 tot en met 10. Je kunt rustig verder lezen voor meer details over elk product, of je kunt direct doorklikken naar een van de volgende nummers.

6. Synology DS920+ NAS
7. Synology DS218play NAS Barebone
8. Synology DS118 NAS
9. Synology DS720+ NAS
10. Synology DS220J NAS Barebone

6. Synology DS920+ NAS

Het heeft vier snelle 2,5-inch SSD- of HDD-schijven, waardoor je een hoge throughput krijgt. Met deze NAS heb je de mogelijkheid om een volledige back-up te maken van al je bestanden en je kunt eenvoudig bestanden en mappen synchroniseren. De SynologyDS920+ heeft een krachtige Intel Celeron J4125 Quad Core 2.0GHz processor, 4GB DDR4 RAM en een maximaal vermogen van 2,2 GHz. Met deze hardware is het mogelijk om tal van toepassingen te draaien, waaronder video streaming, downloads, online gaming en meer. Daarnaast heeft de NAS ook een dual-channel 10GbE LAN-poort, waardoor je kunt genieten van supersnelle gegevensoverdracht. De Synology DS920+ is ook voorzien van diverse beveiligingsfuncties. Er zijn 256-bit AES-versleutelingen voor het beveiligen van bestanden en mappen, en er is ook ondersteuning voor Windows ACL-beveiliging. Daarnaast heeft de NAS ook een geïntegreerde antivirus-functie, die beschermt tegen malware-aanvallen. Hiermee wordt je gegevensbeveiliging verder versterkt.

7. Synology DS218play NAS Barebone

Met de krachtige 1.4 GHz dual-core processor en 1 GB RAM, ondersteunt de Synology DS218play een breed scala aan toepassingen. Deze NAS is uitgerust met twee USB 3.0 poorten voor het aansluiten van externe apparaten voor het beheren en back-uppen van gegevens. Daarnaast heeft deze NAS ook een Gigabit Ethernet poort voor een snelle en betrouwbare verbinding met het netwerk. De Synology DS218play is uitgerust met een verscheidenheid aan technologieën zoals Synology Hybrid RAID (SHR) voor een betrouwbare opslagoplossing, en Synology Data Replicator, waarmee je bestanden kan back-uppen naar een externe locatie. Het is ook mogelijk om de Synology DS218play te gebruiken als een media server voor het streamen van audio en video bestanden naar vele apparaten in huis, zoals smartphones, tablets, smart TV's, game consoles en andere DLNA-apparaten. Daarnaast beschikt deze NAS ook over een geïntegreerde versleuteling om je bestanden te beveiligen.

8. Synology DS118 NAS

Met de Synology DS118 krijgt u een betrouwbare en beveiligde opslagoplossing, waarmee u eenvoudig gegevens kunt beheren, back-ups kunt maken, bestanden kunt delen en multimedia kunt streamen. Het biedt veel flexibiliteit en schaalbaarheid om uw opslagbehoeften te vervullen. DS118 ondersteunt maximaal 18TB opslagcapaciteit voor uw persoonlijke cloud. De Synology DS118 is ook uitgerust met een uitgebreide set beveiligingsfuncties om u te helpen uw gegevens te beschermen. Het biedt u de mogelijkheid om gegevens te beveiligen met toegangscontrole en encryptie, waardoor uw belangrijke gegevens veilig blijven. U kunt ook gebruik maken van de Synology Drive Client om uw bestanden te synchroniseren en delen. U kunt gemakkelijk bestanden synchroniseren tussen uw computer en NAS, waardoor uw gegevens altijd up-to-date en veilig zijn. Met de Synology DS118 kunt u uw gegevens delen met vrienden, familie of collega's en toegang krijgen tot uw bestanden vanaf meerdere apparaten. Bovendien kunt u met de Synology DS118 ook multimedia streamen, zodat u vanaf elk apparaat toegang heeft tot uw muziek, video's en foto's.

9. Synology DS720+ NAS

Deze NAS heeft een dual-core processor met een krachtige 2,0 GHz, waardoor hij super snel is. Hij heeft ook 2 GB DDR4-geheugen en twee Gigabit-LAN-poorten. Daarnaast heeft deze NAS een compacte en stille behuizing, die je makkelijk in je huis kunt verplaatsen. De Synology DS720+ biedt ook verschillende opslagmogelijkheden. Je kunt deze NAS koppelen met twee 4 TB harde schijven, zodat je ruimte hebt voor al je media. Met de ingebouwde applicaties kun je ook makkelijk bestanden uploaden, downloaden, delen en streamen. Daarnaast heeft de Synology DS720+ verschillende beveiligingsfuncties, waaronder twee-factor-authenticatie. Met deze beveiligingsmaatregelen kun je je server beschermen tegen hackers en malware. Bovendien is deze NAS ook voorzien van een back-upfunctie, waarmee je je bestanden kunt back-uppen naar externe bronnen, zoals een andere server of een cloud-opslagdienst.

10. Synology DS220J NAS Barebone

De DS220j is uitgerust met een krachtige 1,4 GHz processor die een hoge prestatie en geweldige multitasking mogelijk maakt. Het is voorzien van 1GB RAM en een USB 3.0-poort om externe opslagapparaten aan te sluiten. Het is ook uitgerust met een Gigabit Ethernet-poort voor een snelle verbinding met het thuisnetwerk. De DS220j is compatibel met 2.5-inch (SSD) en 3.5-inch harde schijven, waardoor uw opslagcapaciteit kunt uitbreiden naar maximaal 20 TB (2x 10 TB) om al uw gegevens op te slaan. U kunt de schijven apart of als een RAID-volume configureren om data te beschermen en meerdere beveiligingsopties te gebruiken om de gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen. U kunt ook veel verschillende multimedia-apps installeren, waaronder Plex Media Server, Video Station, Audio Station en Photo Station. Met deze apps kunt u uw media eenvoudig streamen naar andere apparaten, waaronder smartphones en tablets. U kunt ook toegang krijgen tot de DS220j vanaf elke locatie met de Synology Drive-app. Deze app synchroniseert al uw gegevens, waardoor u bestanden op afstand kunt beheren en delen met familie en vrienden.

Inhoudsopgave

Bram
Bram

Hoi, ik ben Bram. En voor jou onderzoek en vergelijk ik nas met elkaar. Ik vertel jou wat de top 10 beste nas zijn zodat jij niet al dat onderzoek hoeft te doen en direct een keuze kan maken uit deze top 10. Dan weet je zeker dat je een goede aankoop doet. 

Veelgestelde vragen over nas

Wij doen onafhankelijk onderzoek naar alle nas die op de markt zijn. Wij krijgen niet betaald om bepaalde merken hoger in onze top 10 te laten eindigen of om een positieve review te schrijven. 

Wij verkopen zelf geen nas maar we hebben wel de beste aanbieder geselecteerd voor jou. Klik op de “Klik hier voor de beste deal” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht. Hier kan je jouw nas kopen.

Koop jouw nas

Nu je onze top 10 beste nas hebt gelezen heb je een goed inzicht gekregen in de verschillende opties die er zijn. Het kan zijn dat je nu een voorkeur hebt voor één specifieke nas. Maar we begrijpen het ook als je nog een beetje twijfelt. We geven je nog een paar tips mee voor je jouw aankoop doet.

1. Zorg dat je koopt bij een betrouwbare webwinkel, lees de reviews die zijn geschreven over deze aanbieder.
2. Is de nas die je op het oog hebt duurzaam, kan je lang genieten van je aankoop?
3. Is de prijs/kwaliteitsverhouding goed? Zorg dat deze in verhouding is met elkaar, en koop dan jouw nas.

Onze conclusie over de diverse nas

Het is dus gewoonweg zo dat als je een nas wilt kiezen, je eerst je wensen moet bepalen. Toen wij deze top 10 lijst hebben samengesteld, werd er gelet op prijzen, kwaliteit, prestaties, opslagcapaciteit en wat meer, om uiteindelijk de deze 10 producten te selecteren. We hopen dat je de juiste keuze hebt kunnen maken, of anders dat je door deze lijst geholpen bent bij je zoektocht. Want als je het juiste product koopt, ben je verzekerd van jarenlang gebruiksplezier. En mocht je hulp nodig hebben bij je keuze, staan we altijd klaar om je te adviseren. Als je daarom nog iets wilt vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Disclaimer: wij vergelijken de vele verschillende nas met elkaar en schrijven hier reviews over. Gadgetpunt.nl verkoopt echter geen nas. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor zaken rondom de aankoop. 

Gepubliceerd op: 29 nov. 2022

Lees ook onze andere vergelijkingen

We hebben nog veel meer producten met elkaar vergeleken en top 10 lijsten samengesteld. Bekijk deze ook en maak de juiste keuze. Je vindt deze reviews via de homepagina.