Search
Close this search box.
  1. Accessoires
  2. mesh wifi router

Top 10 beste mesh wifi routers | Beste mesh wifi routers van 2024

Laatst bijgewerkt: 19 jul. 2023

Voel jij je verplicht om de juiste keuze te maken? Onze top 10 vergelijking helpt jou bij het kiezen van een mesh wifi router. Heb jij last van trage verbindingen of heb je moeite om met meerdere apparaten tegelijk verbinding te maken? Misschien heb je wel eens gehoord van een mesh wifi router. Met deze apparaten kun je meer apparaten tegelijk verbinding te laten maken zonder dat de snelheid daalt. Wil je weten welke mesh wifi router het beste bij je past? Na het lezen van onze top 10 vergelijking ben je geïnformeerd over de krachtigste en meest gebruiksvriendelijke mesh wifi routers.

Wij hebben recent uitvoerig onderzoek gedaan naar verschillende mesh wifi routers. We hebben ze beoordeeld op kwaliteit, de prijs en ervaringen van andere gebruikers. Na onze vergelijking hebben we een top 10 van de beste mesh wifi routers voor jou samengesteld. Deze lees je hieronder. 

Top 10 beste mesh wifi routers

1. Wifi Cubes pro

De Wifi Cubes kunnen allemaal eenvoudig met je smartphone worden bediend. Met de bijbehorende App kun je op je telefoon moeiteloos een ouderlijk toezicht instellen, je netwerk beheren en je wifi verbinding monitoren. Je hebt ook de mogelijkheid om verschillende gebruikersaccounts aan te maken, waardoor je meerdere wifi netwerken kunt maken met afzonderlijke toegangscodes. De Wifi Cubes zijn ook erg veilig. Ze hebben een dual band netwerk met een 2,4 Ghz band en een 5 Ghz band, waardoor je een betere doorvoer hebt en beveiliging tegen hackers. Met behulp van WPA2 beveiliging worden alle IoT apparaten beveiligd tegen buitenstaanders. De Wifi Cubes zijn de perfecte oplossing voor elk huishouden of bedrijf dat op zoek is naar sterk, uitgebreid en veilig wifi netwerk.

2. TP-Link Deco XE75 Mesh WiFi Tri-band

De TP-Link Deco XE75 Mesh WiFi is een zeer krachtig en betrouwbaar systeem dat geschikt is voor het moderne thuis. De Deco XE75 biedt een Wi-Fi 6E-ervaring met een breedwaardigheid van 5400 Mbps, waardoor je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt verbinden. Het is ook ontworpen om de meest veeleisende thuisapparaten aan te kunnen, zoals 4K-streaming, VR-gaming en IoT-apparaten. Met de Deco-app kun je je netwerk beheren, je verbindingen beveiligen en bepalen wie er toegang heeft tot je netwerk. Je kunt ook geavanceerde instellingen zoals gastnetwerken en ouderlijk toezicht configureren. Het systeem is ook voorzien van de meest betrouwbare beveiliging, waaronder de bescherming tegen malware. Kortom, de Deco XE75 is een toonaangevend mesh WiFi-systeem dat optimale prestaties biedt, betrouwbaarheid, en krachtige beveiligingsfuncties.

3. TP-Link Deco M5 Mesh Wifi

De Deco M5 is eenvoudig te installeren. Je hoeft alleen maar de Deco-app te downloaden, de stations te verbinden met het stopcontact en je bent klaar om te gaan. Elke Deco M5 heeft twee Gigabit-poorten, waarmee je een tv, een console of een printer gemakkelijk kunt aansluiten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om extra accessoires toe te voegen zoals een bewegingssensor of een slimme lichtstrip. De Deco M5 biedt je ook een uitgebreide beveiliging voor je netwerk. De TP-Link HomeCare-technologie beschermt je tegen geavanceerde cyberdreigingen met een combinatie van antivirus, beveiligings- en ouderlijk toezicht. Hiermee zorg je ervoor dat je netwerk veilig en beveiligd blijft en tegelijkertijd een optimale online ervaring hebt. Met deze slimme wifi-oplossing van TP-Link geniet je van een stabiele, betrouwbare verbinding door je hele woning. Je kunt nu onbeperkt streamen, downloads verrichten en gamen zonder haperingen of vertragingen. De Deco M5 is de perfecte oplossing voor al je wifi behoeften!

4. TP-Link Deco M4 Mesh WiFi

Met de TP-Link Deco M4 Mesh WiFi 3-pack 2018 blijf je altijd en overal verbonden. De Deco Mesh-technologie biedt je een betere wifi-ervaring in alle richtingen, met hogere wifi-snelheden en een sterk signaal voor grote ruimtes. Met Deco M4 heb je het perfecte wifi-systeem voor je huis. Het heeft een draadloos bereik van maximaal 4000 vierkante meter, zodat je geen wifi-dode zones meer hebt. Bovendien zorgt de optionele Ethernet-backhaul ervoor dat Deco-units met elkaar verbonden zijn, voor nog snellere netwerksnelheden en een naadloze dekking. Met de TP-Link Deco M4 Mesh WiFi 3-pack 2018 ben je altijd verbonden met de beste wifi-ervaring. Het systeem biedt je veilige en betrouwbare verbindingen, zelfs als je veel apparaten tegelijk gebruikt. Het heeft een slimme wifi-router, voorzien van geavanceerde technologie die je wifi-signaal versterkt en verbetert. Met deze Mesh WiFi 3-pack krijg je ook toegang tot de Deco-app, waarmee je je netwerk eenvoudig kunt beheren. Je kunt wifi-netwerken instellen, de gastmodus inschakelen, parentale controle instellen, bedienen met je stem en nog veel meer.

5. TP-Link Deco X50 Mesh WiFi

De TP-Link Deco X50 Mesh WiFi heeft een uitstekende prestaties, waarbij je ook geniet van een stabiele, supersnelle verbinding. Met een maximale snelheid van 3000 Mbps, is deze router geschikt voor gezinnen van alle maten. Je krijgt een veel betere dekking dan bij een traditionele router, en de mesh-technologie zorgt er ook voor dat de verbindingen stabiel blijven, zelfs als je veel apparaten hebt die verbinding maken met het netwerk. Bovendien krijg je met dit 3-pack een enorme boost in dekking, zodat je alles kunt doen wat je wilt, waar je ook bent in huis. De TP-Link Deco X50 Mesh WiFi Wifi 6 3000Mbps 3-pack 2022 biedt een snel en stabiel netwerk voor het hele huis. Met een maximale snelheid van 3000 Mbps is deze router geschikt voor elk gezin. Door de multi-user MIMO-technologie kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd verbinding maken met het netwerk, waardoor deze router ideaal is voor drukke huishoudens. Met de app kun je het Mesh Wifi systeem gemakkelijk configureren, waardoor je binnen no-time kunt genieten van een stabiel en supersnel netwerk. Dankzij het 3-pack krijg je een enorme boost in dekking, zodat je alles kunt doen wat je wilt, waar je ook bent in huis.

Nummers 6 t/m 10 beste mesh wifi routers

Tot zover onze top 5 van de beste mesh wifi routers die je op de markt vindt. Nu heb je al een beetje een idee gekregen waar je op kan letten en welke informatie we verstrekken die je moet weten voor je een aankoop doet.
Om de top 10 beste mesh wifi routers compleet te maken volgen nu de nummers 6 t/m 10. Je kan rustig verder lezen of meteen doorklikken naar een van de volgende nummers.

6. TP-Link Deco E4 Mesh Wifi
7. Google Nest WiFi Router
8. ASUS ZenWiFi XT8 Mesh WiFi
9. TP-Link Deco P9 Multiroom WiFi Mesh
10. Netgear Orbi RBK353 Mesh Wifi

6. TP-Link Deco E4 Mesh Wifi

Het TP-Link Deco E4 Mesh Wifi 3-Pack biedt een betrouwbare, snelle en wereldwijde wifi-verbinding voor al je apparaten. Dankzij de speciale app die je kunt downloaden, kun je het netwerk makkelijk beheren. Je kunt hiermee bijvoorbeeld specifieke apparaten blokkeren, de gasttoegang instellen of de bandbreedte verdelen. Ook heeft het systeem ingebouwde antivirus en anti-malware, waardoor je beschermd bent tegen online bedreigingen. Bovendien biedt het een geavanceerde ouderlijk toezicht, waarmee je bepaalde websites kunt blokkeren en een bepaalde bedrijfstijd kunt instellen.

7. Google Nest WiFi Router

Het is een mesh WiFi-systeem met twee apparaten; een router en een WiFi Punt. . Het is compatibel met Google Assistant. . Het heeft een snelheid van 2,2 GB/s. . Het heeft een bereik van 60 meter. De Google Nest WiFi Router en WiFi Punt is een uitstekende oplossing voor een eenvoudig te gebruiken en betrouwbaar WiFi-systeem. Met behulp van de twee apparaten kunt u een sterk en betrouwbaar WiFi-netwerk creëren dat uw hele huis of kantoor kan bedekken. Het is ideaal voor gebruik in kleine kantoren, huizen en andere kleine ruimtes. Er is geen extra hardware of software nodig om de router en de WiFi-punt te gebruiken. De Google Nest WiFi Router en WiFi Punt is ook uitgerust met een speciale functie voor gezinsleden, waarmee je eenvoudig de toegang tot het netwerk kunt beheren. U kunt ook bepaalde websites of apps blokkeren voor bepaalde gezinsleden als u dat wenst. Bovendien is het systeem compatibel met Google Assistant, waardoor u met uw stem uw netwerk kunt beheren of informatie kunt opvragen. Met deze functie kunt u uw netwerk beheren vanaf elke locatie waar u een internetverbinding heeft.

8. ASUS ZenWiFi XT8 Mesh WiFi

De Asus ZenWiFi XT8 is een eenvoudige plug-and-play router met een intuïtieve mobiele app. Installeer de router via de app of via de webinterface. Daarna regel je gemakkelijk gasttoegang, verdeel je netwerken, beheer je verbindingen en is het mogelijk om verschillende apparaten tegelijk te beheren. Met de krachtige quad-core processor en 2,4 en 5 GHz banden, krijg je een sterk signaal in elke kamer. De Asus ZenWiFi XT8 is uitgerust met een beamforming-technologie waarmee je het signaal kunt verbeteren en richten op elk apparaat. Ook biedt deze wifi-router een oplossing voor oudere apparaten die wifi 5 of 4 ondersteunen. De Asus ZenWiFi XT8 is een zeer veelzijdige router met een mooi en modern design. Het is klein genoeg om overal in huis te plaatsen en het heeft een stijlvolle afwerking. De router is voorzien van een stof- en waterafstotende behuizing, waardoor hij bestand is tegen weersinvloeden. Met de twee routers in de pack kun je een compleet draadloos netwerk creëren, waarmee je geen last meer hebt van 'dode-zones' en een optimale prestatie biedt. De ASUS ZenWiFi AX XT8 is de perfecte oplossing voor een krachtig en stabiel wifi-netwerk.

9. TP-Link Deco P9 Multiroom WiFi Mesh

Het TP-Link Deco P9 Multiroom WiFi Mesh WiFi 3-Pack biedt de ultieme prestaties, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Het systeem is uitgerust met een krachtige 1.4 GHz dual-core processor, gigabit lanspoorten en een geïntegreerde antivirus engine die je netwerk 24/7 bescherming biedt. Ook is het systeem uitgerust met beamforming technologie waardoor je apparaat meer stroom bespaart en een hogere prestatie behaalt. Het systeem is ook eenvoudig te installeren met de gratis Deco-app en zorgt ervoor dat je altijd verbonden bent met het sterkste wifi-signaal. Daarnaast is het ook mogelijk om het wifi-signaal te delen met meerdere gebruikers of apparaten. Kortom, het TP-Link Deco P9 Multiroom WiFi Mesh WiFi 3-Pack is de perfecte oplossing voor iedereen die een betrouwbaar, veilig en snel wifi netwerk wil.

10. Netgear Orbi RBK353 Mesh Wifi

Het Netgear Orbi RBK353 mesh-systeem is een veelzijdige oplossing voor al je wifi-behoeften. Het bevat 3 units, waarmee je een wifi-netwerk kunt creëren dat je hele huis en tuin bestrijkt. Deze units hebben een speciale ax-technologie die de maximale snelheden tot 1.8 Gbps biedt. Het is ook voorzien van geavanceerde beveiligingsfuncties zoals Netgear Armor ™, waarmee je je thuisnetwerk veilig houdt tegen cyberdreigingen. Verder heeft het 4 Gigabit Ethernet-poorten voor op de router en 2 voor de satellieten, waarmee je meerdere bekabelde apparaten kunt aansluiten. Dit is een perfecte oplossing voor al je wifi-behoeften, waarmee je een betrouwbare, krachtige en snelle wifi-verbinding krijgt.

Inhoudsopgave

Bram
Bram

Hoi, ik ben Bram. En voor jou onderzoek en vergelijk ik mesh wifi routers met elkaar. Ik vertel jou wat de top 10 beste mesh wifi routers zijn zodat jij niet al dat onderzoek hoeft te doen en direct een keuze kan maken uit deze top 10. Dan weet je zeker dat je een goede aankoop doet. 

Veelgestelde vragen over mesh wifi routers

Wij doen onafhankelijk onderzoek naar alle mesh wifi routers die op de markt zijn. Wij krijgen niet betaald om bepaalde merken hoger in onze top 10 te laten eindigen of om een positieve review te schrijven. 

Wij verkopen zelf geen mesh wifi routers maar we hebben wel de beste aanbieder geselecteerd voor jou. Klik op de “Klik hier voor de beste deal” knop en je wordt automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht. Hier kan je jouw mesh wifi router kopen.

Koop jouw mesh wifi router

Nu je onze top 10 beste mesh wifi routers hebt gelezen heb je een goed inzicht gekregen in de verschillende opties die er zijn. Het kan zijn dat je nu een voorkeur hebt voor één specifieke mesh wifi router. Maar we begrijpen het ook als je nog een beetje twijfelt. We geven je nog een paar tips mee voor je jouw aankoop doet.

1. Zorg dat je koopt bij een betrouwbare webwinkel, lees de reviews die zijn geschreven over deze aanbieder.
2. Is de mesh wifi router die je op het oog hebt duurzaam, kan je lang genieten van je aankoop?
3. Is de prijs/kwaliteitsverhouding goed? Zorg dat deze in verhouding is met elkaar, en koop dan jouw mesh wifi router.

Onze conclusie over de diverse mesh wifi routers

Wij hopen dat de lijst met top 10 products jou geholpen heeft bij het maken van je uiteindelijke keuze. De keuze voor een mesh wifi router is altijd afhankelijk van je eigen behoeften en insteek. We hopen dat je een mesh wifi router hebt gevonden die aan al je eisen voldoet en je kunt ondersteunen in je online netwerken. Wees er echter wel van bewust dat de keuze voor de juiste mesh wifi router nog niet voorbij is als je een keuze hebt gemaakt. Je moet je router goed configureren, onderhouden en upgraden om ervoor te zorgen dat je optimaal gebruik kan maken van het mesh wifi systeem. Vergeet je niet om zo nodig je draadloze router te vervangen als je zeker wil zijn van een stabiel en betrouwbaar wifi-netwerk. Natuurlijk kun je ook voor professionele begeleiding gaan als je het lastig vindt om dit zelf te doen. Of je nu een beginner of een gevorderde is - de lijst met de top 10 products heeft hopelijk bijgedragen aan je zoektocht naar een goede router. Maak een goede omslachtige keuze en geniet vervolgens van een snel en betrouwbaar wifi-netwerk! Het is belangrijk dat je een goede keuze maakt die aansluit op je eisen en behoeften. Wij hopen dat de lijst met de top 10 producten je hierin de beste ondersteuning kan bieden. Hou er rekening mee dat je router goed geïnstalleerd moet worden om optimaal gebruik te maken van het mesh wifi systeem. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met een professional voor de juiste ondersteuning. We hopen dat de informatie die je in deze artikel hebt gevonden, jou gehol.

Disclaimer: wij vergelijken de vele verschillende mesh wifi routers met elkaar en schrijven hier reviews over. Gadgetpunt.nl verkoopt echter geen mesh wifi routers. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor zaken rondom de aankoop. 

Gepubliceerd op: 29 nov. 2022

Lees ook onze andere vergelijkingen

We hebben nog veel meer producten met elkaar vergeleken en top 10 lijsten samengesteld. Bekijk deze ook en maak de juiste keuze. Je vindt deze reviews via de homepagina.