Zoek
Sluit dit zoekvak.

Trillingen kunnen in verschillende vormen en maten voorkomen in ons leven. Van het zoomen van een telefoon, het suizen van een ventilator of het geluid van de muziek in een concertzaal. Trillingen zijn overal om ons heen en het is een manier om onze zintuigen te stimuleren. In deze blog gaan we dieper in op hoe trillingen ons lichaam beïnvloeden.

Het fysieke effect

Trillingen hebben een directe impact op ons lichaam. Wanneer we worden blootgesteld aan trillingen zullen onze spieren hier direct op reageren. Dit kan variëren van subtiele rillingen tot aan merkbare trillingen in onze ledematen. Hierbij kan je onder andere denken aan het gevoel wat je krijgt als je een elektrische tandenborstel vast pakt of als je over een hobbelige weg rijdt.

Het zenuwstelsel kalmeren

Trillingen hebben ook het vermogen om ons zenuwstelsel te kalmeren. Zachte trillingen kunnen een rustgevend effect hebben wat vergelijkbaar zijn met een massage. Door middel van de trillingen wordt de productie van dopamine en serotonine gestimuleerd. Dit leidt uiteindelijk tot een gevoel van ontspanning en welzijn. Het verklaart dan ook de populariteit van trillende massage apparaten zoals een tens apparaat. Bij reviews over een tens apparaat kan je zien hoe mensen hierover denken en welk effect het kan hebben op jou als persoon en je spieren.

Sensorische stimulatie

Onze zintuigen worden ook beïnvloed door middel van trillingen. Tijdens een concert zul je de trillingen niet alleen in je oren horen, maar is het ook mogelijk dat je ze voelt in je borstkas. Trillingen kunnen het geluid versterken en zelf onze emotionele reacties beïnvloeden. Naast de trillingen van een concert kan het ook op andere manieren gebruikt worden om je sensoren te stimuleren. In veel gevallen worden tegenwoordig ook seksspeeltjes gebruikt met een tril functie om je sensoren te stimuleren. Dit zal uiteindelijk je sensoren zo stimuleren dat er een orgasme plaats kan vinden. Afhankelijk van welk product je gebruikt kan dit op een enkele stand of meerdere standen. Daarnaast is het afhankelijk van het verschil tussen een dildo en vibrator, want in veel gevallen heeft een vibrator alleen een trilfunctie.

Medische toepassingen

Trillingen worden in de medische wereld toegepast voor verschillende doeleinden. Van echo’s tot aan apparaten die gebruikt worden bij fysiotherapie. Het wordt in verschillende maten gebruikt met allemaal hun eigen doeleinden. Van het kalmeren van onze zenuwen tot het stimuleren van onze zintuigen. Het zijn allemaal verschillende manieren hoe trillingen worden toegepast in de medische wereld.

Trillingen beïnvloeden ons dagelijks leven en zullen dat ook blijven doen. Hoe wij met de trillingen omgaan en ze opvatten is compleet aan ons. Wij kunnen trillingen in ons voordeel gebruiken en het is ook aan te raden om dat te blijven doen.